Domácí preclíky s medem

27.02.2011 17:57

INGREDIENCE:
1 čaj. lžička medu

1 polévková lžíce kvasnic
1/2 šálku teplé vody
1 1/3 šálku mouky
1 čaj. lžička soli

POSTUP:
Předehřát troubu na 160 st.C. Vložit kvasnice do malé misky s vodou a medem. Trochu zamíchat a nechat směs asi 5 minut. Smísit mouku a sůl ve středně velké míse. Po 5 minutách zkontrolovat směs kvasnic. Měla by být větší a s bublinkami. Přidat směs k mouce a soli. Zamíchat dohromady. Začít lžící, dokončit rukama. Těsto je hotovo, když je trochu drobivé a vločkovité. Dát těsto na vál a hníst ho jako když si hrajete s jílem. Uhníst ho do velkého balonu. Rozdělit kousky těsta velikosti gumového míčku. Pomocí rukou uválet tenkého hada. Zakroutit hada do tvaru preclíku, a dát ho na pečící plech. Udělat asi 12 preclíků. Péci po 10 minut a nechat mírně schladit před jídlem.


TOPlist