Perník

27.02.2011 17:55

Ingredience:
1 hrnek másla nebo margarin, změklého
1 a1/2 hrnku medu, rozdělený
1 vejce
2 a 1/2 hrnku mouky
2 čajové lžičky mletého zázvoru
1 a 1/2 čajové lžičky jedlé sody
1 čajová lžička mleté skořice
3/4 hrnku vařící vody


Postup:
Předehřát troubu na 180 st.C. Vymazat dva pekáčky 21 x 11 cm.
V misce smíchat máslo a 1/2 hrnku medu. Vmíchat vejce. Ve střední misce smíchat mouku, zázvor, sodu a skořici. V malé misce smísit zbylý hrnek medu s vařící vodou. Mixerem vmíchat 1/3 suché směsi do krémové směsi másla. Když je suchá směs úplně vmíchána, přidejte 1/3 tekuté směsi. Pokračujte přidáváním ingrediencí v dávkách, střídavě suchá a tekutá. Přeložte těsto do připravených pekáčků, rovnoměrně rozdělené. Pečte tak dlouho, až zapíchnuté párátko do středu lze vytáhnout čisté, asi 40 až 50 minut. Jeden hrnek představuje 240ml.


TOPlist